slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10 slideshow 11

You are here

Actueel

‘Virtuele mantelzorger houdt ouderen zelfstandig’

Thursday, 21 March 2013

Ouderen kunnen langer zelfstandig wonen met een virtuele mantelzorger, stelt Johan van Baardwijk, marktdirecteur Healthcare bij Cofely. Bovendien wordt de zelfredzaamheid van ouderen gestimuleerd.

Medicatiecoach wint zorginnovatieprijs

Tuesday, 12 March 2013

Het online programma voor begeleiding bij medicatie &;Mijnmedicijncoach&; heeft de zorginnovatieprijs gewonnen van de beroepsorganisatie voor apothekers KNMP.

Zorgkosten gemiddeld 2100 per Nederlander

Monday, 11 March 2013

Basiszorg kost jaarlijks gemiddeld 2100 euro per persoon. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag bekend heeft gemaakt.

Vrouwen gebruiken meer zorg dan mannen. Huishoudens met een laag inkomen en personen van niet-westerse herkomst maken ook meer zorgkosten.

'Ouderen en gehandicapten ontzien'

Thursday, 07 March 2013
Het merendeel van de Nederlandse bevolking vindt dat ouderen en gehandicapten bij bezuinigingen in de zorg moeten worden ontzien. 
Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, dat woensdag wordt gepresenteerd tijdens het dertiende Clingendael European Health forum in Den Haag.
Minder dan 10 procent van de Nederlanders vindt dat er naar die twee groepen te veel geld gaat.

Humor als verpleegkundige interventie nog te weinig toegepast

Tuesday, 05 February 2013

In de verpleegkundige praktijk wordt nog te weinig aandacht besteed aan het gebruik van humor. Veel zorgmedewerkers zijn bovendien niet op de hoogte van het feit dat het een evidence based interventie is.

Wetenschappelijk bewezen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer